Bieszczadzka Szkoła Bezglutenowa

I turnus: 2-8 lutego 2020 r.

II turnus: 9-15 lutego 2020 r.

Zapraszamy serdecznie wszystkie osoby, które chcą wypocząć, a jednocześnie doskonalić w praktyce swoją wiedzę na temat diety bezglutenowej na turnus wypoczynkowy w Bieszczadzkiej Szkole Bezglutenowej. Rano górskie atrakcje, po południu zajęcia tematyczne. Na luzie i w miłych okolicznościach przyrody

Modryna zaprosiła do współpracy dietetyków z Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, którzy przygotowali program warsztatowo-edukacyjny.

Uczestnicy Bieszczadzkiej Szkoły Bezglutenowej będą mogli posłuchać wykładów na temat różnych aspektów diety bezglutenowej, porozmawiać z dietetykiem oraz wziąć udział w praktycznych warsztatach kulinarnych. Podczas zajęć dla rodziców dziećmi zajmie się animator.

Zapraszamy na dwa turnusy 6-dniowe od niedzieli do soboty w następujących terminach:

Turnusy

2-8 lutego 2020 r.

I trunus

9-15 lutego 2020 r.

II turnus

Zapewniamy zakwaterowanie oraz wyżywienie: śniadania i obiadokolacje (dieta bezglutenowa)

OFERTA

Nocleg:
Pokój 2 osobowy: 856 zł
Pokój 3 osobowy: 1 200 zł
Apartament bez aneksu kuchennego (max 4 os): 1 710 zł
Apartament bez aneksu kuchennego (max 5 os): 2 000 zł
Apartament z aneksem kuchennym (max 4 os): 1 930 zł
Apartament z aneksem kuchennym ( max 5 os): 2 275 zł
- W cenie noclegu jest uwzględniona zniżka 10%
Wyżywienie
Śniadanie 25 zł
Obiadokolacja 40 zł
- Dla dzieci można zamówić pół porcji posiłku

Program Bieszczadzkiej Szkoły Bezglutenowej

Poniedziałek

Przyjazd – niedziela po południu, obiadokolacja

08.00 – 10.00 śniadanie
11.00 – wyjazd na kulig
Spotkanie po południu przed obiadokolacją:
Podstawy diety bezglutenowej – prezentacja a po niej pytania i dyskusja
17.00 - pierwsza tura obiadokolacji
18.00 - druga tura obiadokolacji
Po obiadokolacji:
Kuchnia – bezglutenowe BHP – prezentacja a po niej pytania i dyskusja

Wtorek

08.00 – 10.00 śniadanie
11.00 – nauka jazdy nartach biegowych/zjazdowych (dla chętnych) – dodatkowo płatne
Spotkanie po południu przed obiadokolacją:
Dla rodziców: Dziecko na diecie bezglutenowej – w trakcie prezentacji wymiana doświadczeń, dyskusja
Dla pozostałych osób: Indywidualne porady dietetyka dotyczące diety bezglutenowej
17.00 - pierwsza tura obiadokolacji
18.00 - druga tura obiadokolacji
Po obiadokolacji:
Spotkanie z dietetykiem: nauka czytania etykiet produktów, glutenowe pułapki, ćwiczenia praktyczne, dyskusja

Środa

08.00 – 10.00 śniadanie
Spotkanie po południu przed obiadokolacją:
Warsztaty praktyczne dla uczestników: Bezglutenowa kuchnia regionalna – prowadzą właściciele Modryny (po warsztatach degustacja)
17.00 - pierwsza tura obiadokolacji
18.00 - druga tura obiadokolacji
Po obiadokolacji:
Zdrowa kuchnia bezglutenowa i bezglutenowe superfoods – prezentacja a po niej pytania i dyskusja

Czwartek

8.00 – 10.00 śniadanie
Spotkanie po południu przed obiadokolacją:
Lepimy bezglutenowe pierogi - wspólne dla dzieci i rodziców warsztaty kulinarne prowadzone przez Stowarzyszenie (po warsztatach degustacja)
17.00 - pierwsza tura obiadokolacji
18.00 - druga tura obiadokolacji
Po obiadokolacji:
Spotkania indywidualne z dietetykiem

Piątek

08.00 – 10.00 śniadanie
Dzień bezglutenowej pizzy
Spotkanie po południu przed obiadokolacją:
Pizza i wrapy bez glutenu - wspólne dla dzieci i rodziców warsztaty kulinarne prowadzone przez Stowarzyszenie (po warsztatach degustacja)

17.00 - pierwsza tura obiadokolacji
18.00 - druga tura obiadokolacji

Po kolacji:
Ognisko i wieczór pożegnalny

Sobota

08.00– 10.00 śniadanie
Wymeldowanie do godz. 12.00

Chcesz nas odwiedzić? Zadzwoń:

Tomek Marta


lub zarezerwuj online

Rezerwuję